Project Description

Gabriel Park

Gabriel Park has been an existing gem in SW Portland for decades as one of Portland’s busiest and most-visited parks.  After this $3million dollar renovation, it now boasts a FULLY ADA Accessible playground and picnic area and pathways.

The work completed by Paul Brothers included an entire facelift of a 4-acre area of the park which included pathways, climbing structures, quiet zones, splash areas, picnic tables, boulders and benches and all things needed.  The PBI crew completed most of the site work, underground work, drainage was improved, swales were installed, restrooms were updated, the playground is like no-other and the site was beautifully landscaped for all to enjoy.  The paved pathways are fully accessible and led to the right-of-way work also completed by PBI to tie open the park to pedestrians.  PBI worked closely with its 10-plus subcontractors, Owner and Architect and various Portland bureaus to build this show-stopping park.    Pack a lunch and come to stay!

Project Details

YEAR

2022

CLIENT

City of Portland – Parks and Recreation

ARCHITECT

2InkStudio

WORK

Erosion, grading, site utilities, restroom, pathways, concrete, fencing, furnishings, extensive playground, water feature, irrigation and landscaping

COSTS

$3.1 million